διαφημιστική καμπάνια στο Google Ads

προώθηση ιστοσελίδας με το Google Ads

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Google είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο προώθησης μιας ιστοσελίδας είναι απαραίτητο να συμπεριλάβουμε και την διαφημιστική καμπάνια με χρήση του Google Ads.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Google Ads είναι ότι η διαφήμισή μας θα είναι στοχευμένη τόσο με βάση τις λέξεις κλειδιά που θα επιλέξουμε όσο και με βάση την τοποθεσία των χρηστών. Επίσης η χρέωση γίνεται με τη μέθοδο CPC*, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρεώνεστε μόνο για τους υποψήφιους νέους πελάτες που θα έρθουν στην σελίδα σας από “κλικ” σε κάποια διαφήμισή σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν υπάρχει χρέωση εφάπαξ πχ για ένα μήνα αλλά η καμπάνια θα εξακολουθήσει να “τρέχει” μέχρι να φτάσουμε το όριο που έχουμε θέσει.

*Pay per click (ppc) και Cost Per Click (cpc) με απλά λόγια

Ο διαφημιζόμενος (εσείς) επιλέγετε τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και βάση αυτών των λέξεων η διαφήμισή σας προβάλλεται είτε στα αποτελέσματα αναζητήσεων (π.χ. στο Google) ή σε σελίδες με περιεχόμενο σχετικό με αυτές τις λέξεις κλειδιά. Το καλό με αυτόν τον τρόπο διαφήμισης είναι ότι δεν υπάρχει χρέωση με τις προβολές αλλά με τα κλικ που θα γίνουν πάνω στην καταχώρησή σας, δηλαδή η χρέωση γίνεται βάση των επισκεπτών που θα σας “στείλει” η διαφήμιση. Έτσι για παράδειγμα αν 10000 άτομα δούνε την καταχώρησή σας και οι 200 από αυτούς κάνουν το “κλικ” και επισκεφθούν τη σελίδα σας, θα χρεωθείτε μόνο αυτές τις 200 επισκέψεις!

Άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσετε στοχευμένους επισκέπτες στην σελίδα σας, δηλαδή οι επισκέπτες που θα έρθουν ενδιαφέρονται όντως για την συγκεκριμένη υπηρεσία ή το προϊόν και δεν θα έρθουν κατά λάθος στην σελίδα σας.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση στοχεύει στην προσέλκυση 30000 νέων επισκεπτών κάθε μήνα στην ιστοσελίδα της για την προώθηση των προϊόντων της. Έστω ότι για τις λέξεις κλειδιά που θα επιλέξει το κόστος είναι 0.05€/click. Μπορούμε εύκολα λοιπόν να υπολογίσουμε ότι το μηνιαίο budget θα είναι ~1500€